Cuti Semester Singkat Tapi Indah

Along, Wazif, Adip & Angah di Sungai SamakBismillah.

Cuti pertengahan semester telah pun bermula sejak 15-20 February 2010 (termasuk cuti sabtu dan ahad). Semester kali ni agak pendek berbanding semester pertama dala jadual akademik universiti.

Ternyata pelbagai cerita tercipta sepanjang cuti semester ni. Segalanya indah belaka.

Perkampungan saya di Kampung Simpang Empat Dalam semestinya menjanjikan keseronokan apabila tibanya musim cuti. Kawasan yang dipenuhi kebun dan batang sungai yang sejuk.

Kegembiraan bersama keluarga bukanlah sesuatu yang sukar untuk dimilki. Hanya melakukan beberapa aktiviti bersama membuktikan betapa eratnya sebenarnya hubungan kekeluargaan ni.

Ada manusia yang menunjukkan kasih sayang bersama dengan keluarga dengan kata-katanya, begitu juga sebaliknya dengan menggunakan perbuatan seperti rehlah.

Apa-apa pun, saya gembira. Sudah lama tidak berkesempatan untuk rehlah dan berkelah bersama-sama. Sungai Samak ni telah memberi kenangan yang baharu kepada saya dan keluarga. Adik-adik pun gembira.

Insha Allah, ianya akan terus kekal berulang. Senyuman untuk terus gembira bersama keluarga.

Lain pula cerita sahabat-sahabat saya dimusim cuti kali ni. Ramai yang dah mula melangkah kaki kanan dengan majlis pertunangan dan tidak kurang yang telah pun selesai diijabkabulkan. Tahniah dan tahniah (tiada unsur jeles di sini lagi).

Saya dan keluarga mengucapkan selamat pengantin baharu untuk sahabat-sahabat dan pasangan, moga panjang umur, diberkati, dan kekalkan hingaa keakhir hayat, insha Allah ke syurga nanti.

Maaf juga sebab tak dapat hadir.

Begitu serba sedikit cerita musim cuti kali ni. Sungai dan kahwin. Dibawah gambar-gamabar sahabat yang telah selesai walimah.

Faiz & pasangan

Dalila & pasangan

Semua 'on the way'

3 thoughts on “Cuti Semester Singkat Tapi Indah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s