Ragam Hari Selesa

Bismillah.

Minggu ini minggu terakhir kuliah dan tutorial. Dalam masa yang sama terlalu banyak perkara yang perlu diselesaikan terutama hal berkaitan MPP ini. Ahad lepas, sempat juga bergotong-royong di pejabat. Nampak juga ruangan kosong dalam pejabat. Sebenarnya, ada lagi perabot pejabat yang masih belum sampai sejak pindah ke bangunan ini.

Kembali cerita mengenai kesibukan minggu ini, hari ini baru sahaja selesaikan majlis bersama CEO VTLS yang hadir bagi sesi penyerahan lesen ‘virtua’ untuk kegunaan perpustakaan USIM. Kira ‘tuang’ jugalah kuliah Ust Syed dalam 2 jam hari ini. Macam ‘best’, faham-faham sahajalah.

Sebenarnya, mula daripada petang semalam lagi kami (budak SPM) membantu perpustakaan ‘set up’ tempat majlis. Memang mencabar, mengangkat meja dan kerusi daripada tingkat 4 ke tingkat 1, nasib baik ada makhluk lif ini. Pancit juga.

Majlis agak ‘simple’ tapi sangat menarik. TNC HEPA hadir mewakili USIM dalam ucapan perasmian beliau. Turut hadir juga Madam Putri (sifu kami), wakil dekan FST, Encik JJ (Jasmin Jaimon), pustakawan dan pelajar tahun akhir SPM. Segak dan menawan budak SPM hadir dalam majlis ini dengan pakaian korporat dan batik. Merah menawan.

Antara perkara baru lagi berani majlis ini, kedudukan tempat majlis yang mempunyai tema tersendiri. Bak kata Encik Hilmi, sama ada orang akan ‘follow’ atau orang akan ‘comment’ pusingan darjah kedudukan majlis ini. Ternyata, tiada masalah dengan idea tersebut malah majlis dapat diselesaikan dengan baik.

Begitu juga pengalaman berjumpa dan bersembang ringkas dengan CEO VTLS tersebut. Sangat ramah. Mana tidaknya, sekurang-kurangnya dapat juga ‘speaking’. Bukan apa, seronok berjumpa dengan mereka ini. Nak bercakap inggeris atau bahasa ini biarlah bercakap dengan masyarakatnya.

Majlis selesai. Ada satu lagi acara, ‘friendly’ futsal antara pelajar SPM dengan beberapa pensyarah FPQS seperti Dr. Adel. Cuma cuaca malam ini tak berapa mengizinkan. Hujan sangat lebat, tambah kilatnya. Sesungguhnya ada yang terbaik kita boleh buat malam ini kawan-kawan? Kita ‘deal’ lain kali pula.

Begitulah cerita hari selasa penulis dan ragam kawan-kawan. Penuh dengan drama. Sekian, bertemu lagi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s