18 November 2009

Pembentangan Resolusi Sidang Pleno

Pembentangan Resolusi Sidang Pleno

Bismillah.

Hari ini dalam sejarah. Pembentangan resolusi sidang pleno bersempena Karnival Mahasiswa anjuran MPP baru-baru ini telah ditetapkan tarikhnya oleh pihak pengurusan.

Sumber makluman adalah melalui emel Timbalan Pendaftar HEP yang menyatakan Mesyuarat Pegawai Kanan Universiti (USIM) bersedia mendengar pembentangan resolusi tersebut.

Resolusi ini merupakan gagasan idea bersama MPP bersama badan-badan persatuan mahasiswa yang telah bersidang tempoh hari yang mana membincangkan harapan baharu mahasiswa sempena ulang tahun ke-10 penubuhan USIM tahun ini.

Antara skop perbincangan dalam pembentukkan resolusi tersebut adalah berkaitan Kepimpinan, Kebudayaan, Akademik, Etika dan Sahsiah, Kerohanian, Kebajikan, Sukan dan lain-lain.

“Kami ingin menyatakan hasrat bersama universiti  dan memastikan entiti penting (institusi kemahasiswaan USIM) telah bijak dan matang dalam sama-sama memastikan kecemerlangan universiti ini”, ujar seorang ahli sidang pleno tersebut.

Beberapa pertemuan akan diadakan kembali bagi memperhalusi kertas-kertas cadangan dan penambaikkan resolusi sidang pleno tersebut. Alasannya supaya idea ini benar-benar rasional dan realistik untuk diaplikasi kelak.

Menghitung 18 November 2009…

2 thoughts on “18 November 2009

  1. Salaam.. moga menjadi realiti.. Insya Allah..
    Sebab sy pun tak larat rengekan pelajar dh.. huhu..

    Moga terus success..=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s