Walimah al-‘Urus

Bismillah.

Seronok bila waktu cuti persekolahan tahun ini semakin tiba. Yelah. Masa yang sangat sesuai bagi mereka yang ingin melengkapkan sunah Rasulullah SAW. Indahkan.

Sehingga hari ini, saya sudah menerima beberapa undangan walimah. Schoolmate, University-mate (boleh ke istilah ini), staff di tempat praktikal dan lain-lain.

Apa-apa pun, saya ucapkan Selamat Pengantin Baharu untuk semua. Semoga hidup bahagia, panjang umur dan jodoh lagi kekal dan diberkati.

1_532440383l

Kak Ij sebelah bahu kanan saya

Khas untuk Wan Siti Khadijah Wan Mohd Nasir atau Kak Ij (bekas Setiausaha Agong MPP USIM Sesi 2007/2008) dan Noorfadzilawati atau Nono (kawan sekolah menengah), moga bahagia nanti.

Saya dalam pertimbangan lagi nak pergi yang mana antara jemputan yang telah diterima. Lagipun, memang agak lama tak join aktiviti sosial seperti kenduri ini. Cari pengalaman, bukan pasangan.

Ya Allah, satukanlah hati kedua mempelai ini sepertimana Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusuf dan Zulaikha dan seperti Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah. Semoga Allah memberkati kamu berdua serta menghimpun kamu berdua kebaikan dan keberkatan di dunia dan akhirat. Amiin.

3 thoughts on “Walimah al-‘Urus

  1. Bulan ini dinamakan bulan “KOPAKLAH DUITKU DI DALAM POKET”..sebabnyer..byk sangat jemputan kawan2..so, takkan nak datang tangan kosong kan..di doakan semoga semua berbahagia dan dirahmati ALLAH..

    **yea!!nak pegi kenduri ijah!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s