Kunjungan Hormat MPP Bermula

MPP USIM

MPP USIM

Untuk makluman semua, pihak MPP telah bersetuju akan memulakan siri Kunjungan Hornat bersama pihak pentadbiran USIM bertujuan merapatkan lagi hubungan dua hala, membangkit isu-isu kebajikan khususnya berkaitan dengan mahasiswa dan mengambil tahu mengenai perkembangan semasa di dalam mahupun di luar USIM.

Siri Kunjungan Hormat pertama MPP bersama Y. Bhg. Dato’ TNC HEPA dan Pegawai-Pegawai Bahagian HEP telah pun selesai pada 13 Februari yang lepas,  iaitu hari Jumaat di Bilik Mesyuarat Utama HEP. Pelbagai perbincangan telah perbahaskan terutamanya kebajikan mahasiswa seperti Kolej Kediaman dalam kampus, Wiyerless, Keselamatan, Pengangkutan dan lain-lain.

Diantara hasil perbincangan dan keputusan untuk makluman semua, mengenai Kolej Kediaman dalam kampus telah pun dibuka tender dan dijangka akan selesai (guna pakai) pada Disember 2010. Antara lain, perkhidmatan Kaunter Pertanyaan semasa ‘lunch hour’ akan dibuka seperti Kaunter Bendahari dan lain-lain tempat. Manakala, persoalan yang ditimbul dan pihak MPP merasakan soal ini perlu ditanya kembali kepada mahasiswa iaitu kedudukan ‘One Stop Centre’ di FKP itu perlu diubah kedudukannya dan dimana atau tidak? Ini bertujuan ‘accessible’ kepada warga kampus khususnya.

Semoga pertemuan MPP bersama pihak pentadbiran USIM bakal membuahkan hasil yang baik.

MOTIVASI, PROFESIONAL, PERUBAHAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s