PERKAMPUNGAN KEDUA JAWATANKUASA C-FEST

Alhamdulillah. Hasil beberapa episod perbincangan bersama Jawatankuasa (JK) Pesta Konvokesyen (C-Fest) dikalangan pelajar yang dipimpin Sekretarian Naib Yang Dipertua (NYDP) Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), tarikh keramat 24 Nov adalah tarikh bermulanya gerak kerja serius C-Fest selepas selesai musim peperiksaan sesi 2008/2009 kali ini.

Mengambil kira tempoh sebulan sebelum bermulanya Pesta Konvekesyen Keenam, kami JK cuba sedaya upaya mengerahkan idea dan tindakan mengharmoni kembali kesemua cadangan aktiviti-aktiviti yang bakal diadakan nanti.

Cabaran kali ini adalah mobilasi kehadiran pelajar USIM. Pendaftaran semester kedua sesi akademik 2008/2009 bermula 21 Nov, tiga hari sebelum bermulanya C-Fest iaitu 24 Nov. Kebiasaannya, kehadiran pelajar seminggu pertama memang agak kurang. Namun, inilah antara cabaran yang perlu di atas dengan strategi yang terbaik.

Konsep kali ini mengambil kira banyak perkara selain daripada mobilasi kehadiran pelajar tadi. Isu masa yang terlalu singkat, lagi-lagi sebulan mengambilkan masa dengan peperiksaan dan sebagainya.

Diharapkan, komitmen daripada semua warga kampus dapat diberi di dalam menjayakan dan meraikan C-Fest Keenam kali ini. Ingatlah, perbezaan dan kelainan program rasmi universiti ini memang kita akui tetap ada. Yang penting, bagaimana kita mengambil nilai dan istifadah daripadanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s