AIS KRIM dan EXAM

Alhamdulillah, 12 November third last paper dah selesai. Tinggal satu paper exam je lagi. Insya-Allah, 21 November nanti. Paper Bibliografi. Paper yang dah lepas baru-baru not bad jugak. Ada yang senang, ada susah. Ada jugak soalan senang, jawapan pulak susah. Haha. Macam-macam betul masa exam ini.

Bayangkan, satu subject yang kita mentalaah atau belajar selama satu semester ini cuma diuji selama dua ke tiga jam sahaja. Sama ada, masa pagi atau petang hari. Kadang-kadang boleh tengok pelbagai ragam kawan-kawan masa musim exam ini.

Masa habis paper 12 haribulan itu, aku keluar awal sikit sebelum masa sebenar paper exam habis. Then, aku lepak sekejap depan stadium (tempat exam, jangan main-main), tiba-tiba ramai pulak adik-adik manis (hehe) borong ais krim yang Mat (bukan nama sebenar) dah lama tunggu kat luar stadium itu. Lepas itu, aku bagi tahu kat kawan sebelah. “Inilah agaknya kesan psikologi kepada pelajar selepas jawab paper exam, sama ada mereka dapat jawab atau pun tidak…”. Dengan cara makan ais krim boleh memenangkan jiwa yang masih confius dengan jawapan yang dah tercatat tadi. Haha.

Semoga berjayalah kalian semua. Memang gelagat korang buat aku pulak hilang kegelabahan pasal exam hari itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s